Memoriál Bruno Hámy

2024-05-16 by Jiří Fetterle

Do letošního prvního českého závodu se přihlásilo 8 lodí a díky návštěvě Jense Johannese z Berlína byl letošní memoriál Bruno Hámy mezinárodní. Ačkoli vítr nebyl stabilní a foukalo ze všech směrů, v 13. hodin jsme se kompletní flotila 8-mi Stárů sešli při sestavování potenciální tratě na vodě a to i se závodníky třídy Optimist a Pirát. Byl krásný slunečný den, s malou oblačností a vítr bohužel jen pulzoval. S loděmi jsme líně popojížděli po jezeře a sluneční paprsky odrážející se na hladině a křik racků hnízdících ostrově spíše připomínal klidný den u moře než na Máchově jezeře. V sobotu bohužel nebylo možné regulérní rozjížďku zrealizovat, a tak rozhodl rozhodčí velmi správně odročit start na další den.

Po příjezdu do klubu se stejně jako každý rok uskutečnila malá schůze s absolvováním jeřábnických a vazačských zkoušek, pro bezpečné používání jeřábu. Následně jsme hromadně popřáli Michaelu Majkovi Maierovi k jeho kulatým narozeninám. Dále jsme diskutovali a plánovali účasti na zahraničních regatách a pořádání dalších českých závodů. Vrcholem naší sezony bude jistě 3. 8. 2024 - Memoriál O. Vintišky a 9. 8. 2024 - Mistrovství České Republiky.

Na fotografii je MM na levé straně vedle legendy Jirky Jenšíka 😊

V neděli ráno jsme se po tradiční snídani v Restauraci v Jacht klubu převlékli do neoprenů a vyjeli jsme na vodu. Již od rána bylo chladněji a více oblačnosti, vítr byl však nestálý. První rozjížďka byla odstartována někdy kolem půl 11.  a již od začátku byla zkrácená. Startovalo se mezi ostrůvkem a tobogánem první boje byla směrem na východ. Posádky se v pořadí během rozjížďky několikrát měnily. Vítr byl nestabilní a často měnil svůj směr, ale i tak jsme na této trati absolvovali 2 rozjížďky. 

Po delší pauze mezi 2. a 3. rozjížďkou byla trať upravena, od ostrůvku se křižovalo směrem na Camp Borný. Po dojezdu do cíle což bylo zhruba ve 14:30 byl závod ukončen s tímto celkovým pořadím po 3 rozjížďkách:

  1. M. Maier - J. Václavík
  2. Lawson - K. Kuthan
  3. J. Fetterle - D. Fetterle

Za mne musím konstatovat, že jsme si příjemně zazávodili v různých povětrnostních podmínkách, líbilo se mi, jaké tuhé a napínavé boje o každý metr jsme mezi sebou vedli, škoda drobného carshe v poslední rozjížďce. Společně jsme otevřeli českou stáristickou sezonu a naplánovali naše další regaty. 

Chtěl bych poděkovat hlavně Jacht klubu Doksy za uspořádání tohoto závodu a všem ostatním, kteří se na závodě jakkoli podíleli nebo účastnili. 

Budu se těšit na další naše setkání a přeji všem ať se daří.

Konečné výsledky závodu: https://czech-starclass.cz/race/345

Sobotní odpoledne z Restaurace v Jacht klubu


Nedělní ráno na Máchově jezeře

Copyright © 2012 - 2024 www.czech-starclass.cz

All rights reserved. Powered by exnet.cz,

App version: 1.0.3