Memoriál Oldy Vintišky

2021-08-02 by Kamil Záluský

O víkendu 31.7. - 1.8. 2021 se konal v JK Česká Lípa jubilejní 10. ročník Memoriálu Oldy Vintišky. Loni nám vitr nepřál a tak jsme doufali, že se snad letos svezeme. V sobotu ráno po již skoro tradiční Komárově ranní fotce na Whatsapu jsme sešli na terase u snídaně, kde se ladili poslední detaily.

Do závodu se přihlásilo 10 Stárů a předpověď větru 6 - 8 m/s se naplnila a navíc slunce a 28 st. slibovalo parádní jachting, nebylo na co čekat a tak se šlo hned na vodu. Po připlutí k startovní lodi se 2 lodi vrátili do přístavu, protože silný poryvový vítr byl nad jejich sily Terezka s Pepčou a "junioři" Vláďa s Liborem byli tedy mimo hru a ostatních 8 lodí protnulo startovní čáru. Nám se celkem dařilo a i přes pár drobných chybiček jsme si udrželi 3. misto až do cíle a před sebou dotlacili na 2. Krakena s Bobíkem a na 1. Michala s Kubou.

Do 2. rozjížďky se startovalo opět v osmi. ve druhem kole jsme zjistili, že se nám záhadným způsobem povolil šeklík držící kladku backstay, naštěstí závětrný, času bylo dost a rezervní šeklik jsem našel v lodi, závada odstraněna a 3. místo zachráněno. Ve třetím kole se na nás osklive lepil Patrik s Vítkem bohužel trochu zariskovali, když nas chteli objet a stalo se jim to co nám jenže na návětrné straně a bohužel se jim povedlo ohnout stežeň tudíž byli z kola ven, do cíle dojeli i Jakub s Jonášem, kteří se taky trochu vzhlédli v tuningu a zkoušeli jezdit bez piny kterou utrhli v kloubku. 1. projel cílem Michal s Kubou, 2. Kraken s Bobikem, 3. Petr s Komárem.

Do 3. rozjížďky tak startovalo už jen 6 lodí vitr moc nepolevoval došlo i na zábavné chvilky když všechny lodě projeli cílem 1. Michal s Kubou, 2. Kraken s Bobikem, 3. Petr s Komárem, 4. David s Jirkou, 5. Vašek st. s Radkem a 6. Alan s Matyášem nikdo ovšem nepolevil a jeli v závodním režimu na jedničku, David s Jirkou měli ohromnou radost, když u jedničky předjeli Petra s Komárem, jejich radost ovšem zhatil Baban, ktery na motoráku objížděl loď po lodi a křičel jestli jsme normální proč jedeme 4. kolo když jsou 4 minuty do startu.

4. a poslední rozjížďka byla po 2 kola přesnou kopií těch předchozích, při druhém zaďáku dojel Kraken s Boikem Michala s Kubou a nepříjemně blízko byli i Petr s Komárem, Michal s Kubou se vydali do souboje s Krakenem a Bobikem , 3. halza se jim moc nepovedla a toho využil Kreken s Bobikema poodjeli, do cíle se už nic nezměnilo takže 1. Kraken s Bobikem, 2. Michal s Kubou, 3. Petr s Komarem.

Po čtyřech rozjížďkách jsme jeli domů, kde nás čekalo nekolik stejků ze Star grilu, Bobík opět zajistil luxusní uzené makrely, večerní rozjimání a hodnocení závodního dne se taky povedlo.

Nedělní ráno nás přivítalo deštěm 15-ti stupni a bezvětřím, po tradiční ranní fotce a snídani jsme se demokraticky dohodli, že krásný jachtařský víkend si nebudeme kazit ježděním v dešti. takže výsledky zůstali stejné jako v sobotu.

Celkové výsledky


Copyright © 2012 - 2024 www.czech-starclass.cz

All rights reserved. Powered by exnet.cz,

App version: 1.0.2